Sunday, October 28, 2007

Τα μυστικά της απεικόνισης

«Το Τρίτο Κλειδί βρίσκεται κάτω από τις σόλες των παπουτσιών σου»

Στο κτήριο υπάρχει ένα μυστικό που δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Για πρώτη φορά συνειδητοποιεί ότι η φράση δεν έχει να κάνει με την επιφάνεια, αλλά με ένα ακόμη βάθος, κάτι που γίνεται αντιληπτό μόνο όταν κοιτάει ένα σχέδιο της όψης του κτηρίου. Μόνο εκείνη τη στιγμή κατορθώνει να έχει εικόνα του χώρου, σαν τον υπνοβάτη που κινείται δεν έχει συνείδηση του περιβάλλοντος, είναι έξω από αυτό. Την ίδια στιγμή κάποια μυρμήγκια που βγαίνουν από κάποιες σχισμές των ξύλων τραβούν την προσοχή του.

«Αν επρόκειτο να είμαστε εμείς οι αρχιτέκτονες του ονειρικού σπιτιού θα διστάζαμε ανάμεσα στο σπίτι με τα τρία ή τα τέσσερα μέρη. Το πρώτο, το απλούστερο, έχει ένα υπόγειο, ένα ισόγειο, ένα υπερόων. Το σπίτι με τα τέσσερα μέρη προσθέτει ένα πάτωμα ανάμεσα σε ισόγειο και υπερώο. Ένα παραπάνω πάτωμα, ένα δεύτερο πάτωμα, και τα όνειρα συγχέονται»





Ο Marc θα ανακαλύψει ξαφνικά το τελευταίο μυστικό του κτηρίου. Την ύπαρξη ενός επιπλέον πατώματος ανάμεσα στους ορόφους. Ακόμη ένα μέρος στο ήδη πολυεπίπεδο κτίσμα του Varelli. Αυτομάτως ξεκινάει μία διαδρομή σαν αυτή της αδερφής του, σπάζοντας το πάτωμα στην προσπάθεια να εξερευνήσει το νέο βάθος που μόλις του αποκαλύφθηκε.

No comments: